miércoles, 16 de febrero de 2011

Unha actividade artesanal: a elaboración de queixos na Ulloa






Onte asistimos a unha charla e demostración práctica sobre a elaboración de queixos artesanais. A explicación e a supervisión posterior na realización individual dos nosos propios queixos correu a cargo de "Diqueixá". Moi amablemente e de forma ben clara e con paciencia indicáronnos todas as fases de fabricación do queixo con Denominación de Orixe "Arzúa-Ulloa". Os de 3º ESO déronlle forma os queixos amosando unha gran técnica. Foi moi interesante e divertido.
Hoxe tivemos unha segunda parte, esta vez lles tocou asistir a unha cata dos principais queixos galegos ós de 4º ESO. Representantes das Denominacións de Orixe Queixo de Tetilla, Arzúa-Ulloa e San Simón Da Costa explicáronnos as texturas, olores e sabores dos sabrosos queixos de Galicia, así como a área xeográfica a que pertencen. Un pracer.

Isabel G. Piñeiro

No hay comentarios:

Publicar un comentario